Dingen die je moet weten voordat je een tattoo neemt

Als je besluit een tattoo te nemen, is het verstandig eerst wat research te doen en te bepalen wat je wil en in welke stijl. Het internet is daarvoor een goede bron van inspiratie, je kunt alvast afbeeldingen opzoeken die je mooi vindt. De onderwerpen hoeven niet overeen te komen met wat je zelf zou willen, het gaat erom dat wij een goede indruk moeten krijgen van wat je aanspreekt qua stijl en vormgeving. Het is geen probleem als je nog niet weet door wie je de tattoo wil laten zetten. In de shop kan de floormanager je helpen met het bepalen wie voor jouw idee de juiste artiest is.

Wij zijn een custom tattoo shop en zullen altijd een eigen uniek ontwerp voor jou creëren, gebaseerd op jouw input en inspiratie. Het is goed om te weten dat wij nooit een bestaand ontwerp zullen kopiëren, we geven er altijd een eigen draai aan.

Als wij een ontwerp hebben gemaakt waar jijzelf voor de volle 100% achter staat plakken we een stencil of tekenen we het op je huid waar jij de tattoo wil. Op die manier ben je zeker van de juiste maat en plaatsing.

Zorg ervoor dat je op de dag van het tatoeëren goed uitgerust bent, nuttig 24 uur voor of tijdens het tatoeëren geen drugs of alcohol en zorg ervoor dat je van tevoren goed gegeten hebt.
Bij grote projecten waarbij er voor langere tijd getatoeëerd wordt is het raadzaam om voldoende zoetigheid mee te nemen en dit gedurende de sessie te nuttigen om zo je bloedsuiker op pijl te houden.

We kunnen ons goed voorstellen dat je iemand mee wil nemen op de dag dat jij je tattoo laat zetten. Dat is mogelijk, mits deze personen niet jonger zijn dan 18 jaar. Houd er rekening mee dat er maar 1 persoon je mag vergezellen op de werkvloer, overig gezelschap vragen we plaats te nemen in de wachtruimte of even de stad in te gaan. Huisdieren zijn in de shop niet toegestaan.

Wij kunnen je helaas niet tatoeëren wanneer je:
– zwanger bent of borstvoeding geeft
– antibiotica of bloedverdunners slikt
– leidt aan een immuunziekte
– huidirritatie of eczeem hebt op de plek waar je getatoeëerd wil worden
– onder invloed bent van drank of drugs

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je niet kunt komen op de dag dat je een afspraak hebt, als je ons dit 48 uur van tevoren telefonisch laat weten kunnen we afspraak verzetten. Afspraken mogen tweemaal worden verzet, daarna vervalt de aanbetaling.

Leeftijdsinformatie

Iedereen boven de 18 jaar is bij ons welkom voor een tattoo. Omdat het niet altijd gemakkelijk is om iemands leeftijd te schatten, vragen wij je om je paspoort mee te nemen.

Aftercare

In de shop leggen we je altijd uit hoe je het beste kunt zorgen voor je nieuwe tattoo. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je nog vragen hebt.

In het algemeen kun je de volgende richtlijnen volgen:
Laat de folie 2-4 uur zitten.
Was daarna je handen met een milde, ongeparfurmeerde zeep en verwijder de folie voorzichtig.
Was je tattoo zorgvuldig met dezelfde zeep. Daarna voorzichtig droogdeppen met een schone handdoek of keukenpapier. Niet wrijven, alleen deppen.

Gebruik daarna een dun laagje Bepanthen of Hustle Butter om de huid soepel te houden en uitdrogen te voorkomen. Deze aftercare producten kunnen wij van harte aanbevelen en zijn te koop in de shop.

Volg deze routine gedurende 10 dagen. De eerste dagen een aantal keer per dag, daarna alleen nog ‘s ochtends en ‘s avonds. Het is gebruikelijk dat je tattoo na een aantal dagen gaat vervellen, ook kunnen er wat korstjes ontstaan, dit kan jeuken. Pulk of krab hier niet aan, zorg dat je de huid vet houdt (maar smeer niet te dik!) en laat je tattoo zoveel mogelijk met rust.

Je tattoo is na 12 weken volledig geheeld.